top of page

UV wimpersysteem

De ontwikkelingen op wimper gebied gaan razendsnel. Sinds kort ben ik werkzaam met een uniek nieuw systeem op basis van UV LED licht. De speciale lijm hardt uit zodra deze 1-2 seconden in contact komt met het uv led licht. De lamp wordt bedient middels een voetpedaal.

Voordelen van dit systeem:

* De lijm is onmiddelijk uitgehard waardoor er weinig tot geen dampen zijn die de ogen irriteren.

* Er hoeft geen rekening gehouden te worden met het niet nat laten worden van de wimpers na het

   zetten van de wimperextensions. Geen 24 uur regel meer, ze zijn immers al direct droog!

* De retentie (houdbaarheid) van de wimpers is in de regel beter dan bij de gewone lijm. Goede wimperhygiene    is nog steeds van belang.

* Het plaatsen van een nieuwe set of opvullen kost minder tijd.

* Minder dampen waardoor minder kans op een allergische reactie.

De klant heeft de ogen gesloten dus er wordt niet direct in de lamp gekeken. De lamp is geen UV lamp maar een UV LED lamp, met een speciale golflengte van 395nm. Dit licht penetreert de huid niet vanwege de lange golflengte, lage wattage en ampere.

Het licht bruint de huid niet. Per wimper wordt 1-2 seconde belicht, dit komt uit per opvul op ongeveer 2,5 minuut per oog. Indien gewenst kan er een eyepad boven en onder het oog geplaatst worden zodat er vrijwel geen licht op de huid komt. Dit maakt het een veilige behandeling.

Indien u epilepsie heeft dan is deze manier van wimpers plaatsen niet geschikt. Indien u een huidaandoening/afwijking heeft informeert u het beste vooraf of deze wijze geschikt is.

bottom of page